8 eenvoudige manieren om uw stenen tegelvloer schoon te maken

blog

 

Stenen tegelvloeren zijn duurzamer dan andere materialen. Het heeft ook een buitengewone schoonheid vanwege het unieke natuurlijke patroon. Tegels van steen zijn natuurlijk poreus, dus water sijpelt gemakkelijk door de kleine poriën in de steen. Vanwege deze kenmerken kan het gemakkelijk worden bevlekt door vuil of morsen. Hoewel stenen tegels zeer duurzaam zijn, zijn ze niet bestand tegen schurende reinigingsmiddelen zoals schuurmiddelen. Ook wordt het gebruik van zure bestrating reinigen zoals azijn afgeraden. Dit komt omdat het zuur het gepolijste oppervlak van stenen tegels zal krassen en beschadigen. Stenen vloerreiniging neemt de zorgvuldige stappen die moeten worden genomen om de natuurlijke schoonheid van tegelvloeren van steen te behouden. Hier zijn een paar eenvoudige manieren om tegelvloeren schoon te maken.

1. Veeg gemorst product onmiddellijk op om blijvende vlekken op de vloer te voorkomen. Gebruik een nat-/droogzuiger of een absorberende doek om gemorst materiaal, zoals sap of modder, op te vegen voordat het zeer moeilijk schoon te maken vlekken vormt.

2. Veeg het vuil van de vloer met een bezem of stofzuiger. Vergeet niet om tijdens het stofzuigen de zachte borstel te gebruiken om krassen op je stenen tegelvloer te voorkomen.

3. Maak de natuurstenen tegelvloer minimaal één keer per week regelmatig nat met warm of warm water. Indien nodig kan een mild vloeibaar afwasmiddel worden toegevoegd om kleverig gemorst of zwaar vuil te verwijderen. Wanneer het water vuil begint te worden, gooit u het weg en vult u de emmer met vers water. Spoel de vloer ook altijd af met vers, warm water nadat u de oplossing hebt gebruikt om de vloer schoon te maken.

4. Om strepen na het dweilen te voorkomen, is het verstandig om de vloer handdoekdroog te maken.

5. Gebruik een zachte borstel of een gebruikte tandenborstel om stenen tegels en voegen af te stoffen. Dompel de borstel in een mild sopje voordat u vuil van de voeg verwijdert.

6. Als het weer buiten niet overeenkomt met de vloer (bijv. sneeuw, regen of modder), minimaliseer dan vlekken van buitenaf, zoals modderig water, voetstappen, enz.

7. Leg een mat bij de ingang van de stenen kamer om stofophoping te voorkomen.

8. Veeg en reinig de stoep buiten de kamer op de stenen vloer nog steeds ter preventie. De meeste schoenafdrukken op een stenen tegelvloer zijn geërfd van het zand van de stoep, dus ze zijn ook nodig om vuil van buitenaf te voorkomen.x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *