De 7 manieren om een goede nachtrust te krijgen

Als u niet wilt lijden onder alle mentale en fysieke complicaties als gevolg van slaapgebrek, moet u een manier vinden om uw slaapstoornissen te verhelpen. De redenen voor uw slapeloosheid kunnen gecompliceerd zijn, zoals alles wat met de hersenfunctie te maken heeft. En het kan ook heel eenvoudig zijn, zoals het verwisselen van de matras. Wat de reden ook is, het belangrijkste is om te proberen de oorzaak te achterhalen en deze op te lossen. De beste manier om dit te doen, is door deze 7 tips te volgen om je te helpen beter te slapen en slaaptekort tegen te gaan.

Nummer één: een zeer comfortabel bed. De eerste van de 7 tips om je te helpen beter te slapen en slaaptekort tegen te gaan klinkt eenvoudig genoeg, maar mensen vinden het moeilijk om van slechte gewoonten fentanyl pleisters kopen online (of dingen) af te komen. Ongeveer zestig procent van de mensen gooit hun matras niet weg, ook al slapen ze er niet prettig in. Dit hoort bij kussens. Soms vinden mensen bepaalde slaapkussens of gespecialiseerde kussens ook nuttig. Kussens zoals deze kunnen ruggengraatondersteuning of betere nekondersteuning bieden, en deze zijn misschien het proberen waard. Het bed is natuurlijk een van de belangrijkste dingen als het om slapen gaat, dus zorg ervoor dat alles (geur, textuur, enz.) comfortabel is, inclusief dekens of dekbedden.

Nummer twee: geur. Aromatherapie kan u helpen slaperig te worden. Probeer geurkaarsen, etherische oliën of wierook aan te steken (lavendel is hier een opvallende geur). Pas echter op waar u deze dingen neerzet. Vuur kan een veel ergere situatie zijn dan slaapgebrek. Er zijn ook geurverspreiders die een lethargische sfeer in de kamer kunnen geven. Of je kunt geur gebruiken in een warm bad. Een geparfumeerd warm bad (slechts een paar druppels etherische oliën of badzout geplaatst) kan mensen slaperig maken. Het kan ook helpen om geurende oliën op het lichaam te wrijven, vooral als het wordt gemasseerd. Potpourri kan ook in of onder je kussen worden gedaan. Vooral oliën zijn een goede koop. Met een klein flesje kom je al een heel eind. Andere slaapverwekkende geuren zijn marjolein, ylang-ylang en jojoba-olie.

Nummer drie: witte ruis. Witte ruismachines zijn vooral effectief als u overdag wilt gaan slapen, wanneer geluiden, commotie en afleiding vaker voorkomen. Witte ruismachines zijn meestal uitgerust met natuurgeluiden. Een goedkope vervanging hiervoor is om de ventilator op laag te zetten.

Nummer vier: muziek. Er zijn tal van muziekbanden, cd’s of andere media-apparaten die speciaal zijn opgenomen om mensen te helpen in slaap te vallen. Meestal een mix van klassieke muziek, ze kunnen ook variëren van cd’s die sonische feedback bevatten die is ontworpen om u meer ontspannen te laten voelen. Er zijn ook hypnose-tapes en cd’s die zijn ontworpen om je in slaap te laten vallen.

Nummer Vijf: Kruiden. Gewoonlijk gedronken als thee, kunnen kruidenremedies om slaap op te wekken in vormen variëren. Wat thee betreft, worden kamille-, gember- en valeriaanthee het meest aanbevolen. Het beste moment om deze theeën te drinken is een uur voor het slapen gaan.

Nummer zes: vrij verkrijgbare remedies. Incidentele of voorbijgaande slapeloosheid kan worden veroorzaakt door tijdelijke stressoren of jetlag, en er zijn medicijnen die gemakkelijk in drogisterijen kunnen worden gekocht. Deze slaapmiddelen kunnen u helpen snel in slaap te vallen, maar deze medicijnen zijn geenszins een vervanging van de natuurlijke slaap. Zoveel mogelijk in slaap vallen op de goede ouderwetse manier is nog steeds het beste. Geneesmiddelen zoals deze mogen alleen worden ingenomen in zeldzame gevallen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *