Hoe spaar ik voor het onderwijs?

opleiding

De kosten van onderwijs zijn de afgelopen 20 jaar gestaag gestegen. Dit omvat postsecundair onderwijs, maar ook particuliere scholen en alternatieve scholen. Sinds de beroepsbevolking zo competitief is geworden, is meer onderwijs voortdurend aangeprezen als de oplossing voor het verzekeren van een goedbetaalde baan. Het is een bewegend doelwit omdat de wereld van werk snel verandert en een graad van 5 jaar geleden vandaag misschien achterhaald is. Omdat de kosten van onderwijs zo snel zijn gestegen, wordt de beloning van het volgen van een goede opleiding kleiner en riskanter. De rente op studieleningen wordt ook duurder, simpelweg omdat het langer duurt om ze af te betalen.

Wat heb je nodig?

Hoe spaar je tegen deze achtergrond voor een opleiding? Dit kan voor uw kind zijn of voor uzelf, aangezien veel volwassenen terug naar school moeten vanwege een instabiele arbeidsmarkt of een carrièreswitch. Er zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. Wat voor onderwijs is er nodig? Als je je huiswerk hebt gedaan, zul je merken dat onderwijs misschien niet zoveel kost als je dacht, of dat je niet zoveel scholing nodig hebt als je dacht. Onderwijs is iets heel individueels, dus je moet jezelf of je kind kennen voordat je veel geld vastlegt. Beperk wat je zou willen doen en onderzoek vervolgens de alternatieve manieren om de referenties te verkrijgen die je nodig hebt om daar te komen. Er is de mogelijkheid van een universitaire graad, maar er zijn ook universitaire cursussen, beroepen, aanduidingen aangeboden door een vereniging, of vrijwilligers- en stagemogelijkheden voor het verkrijgen van de geloofsbrieven. Voor meer banen is een licentie of certificering vereist, dus een deel van het onderzoek zou zijn om erachter te komen welke licenties beschikbaar zijn en wat er komt kijken bij het verkrijgen en behouden van de licentie. Sommige beroepen hebben meerdere licenties, dus het is verstandig om u te richten op degene die het beste bij uw situatie past.

Wanneer heb je het nodig?

Timing is erg belangrijk bij het onderwijs, zoals bij de meeste dingen in het leven. Hoe langer je kunt wachten, hoe meer opties je hebt om te kiezen wat je wilt doen en ervoor te sparen. De wisselwerking is dat hoe meer tijd je hebt, hoe meer onzekerheid er bestaat, omdat dingen in de loop van de tijd kunnen veranderen. Om het meeste uit het onderwijs te halen, moet het eenvoudig kunnen worden geüpgraded en veelzijdig genoeg zijn om met de tijd mee te gaan. Het kan een goed idee zijn om te beginnen met een algemene studie en je daarna op iets specifiekers te richten nadat je in het veld hebt gewerkt en precies weet wat je nodig hebt om je verder te specialiseren. Als er onderweg iets verandert, is de algemene graad nog steeds nuttig, maar de specialiteit kan worden aangepast aan wat op dat moment nodig is.

Hoe zit het met het spaargedeelte?

Als het gaat om een ​​grote aankoop, zijn er enkele algemene concepten die nuttig zijn. Hoe groter de aankoop, hoe eerder je ervoor moet sparen en hoe handiger het is om te plannen wat je wilt gaan doen. De planning wordt eenvoudiger als u weet wat u wilt, of als u de flexibiliteit heeft om wijzigingen in het plan aan te brengen en uw doel te blijven bereiken. Er zijn veel voertuigen om u te helpen sparen voor onderwijs. Enkele hiervan worden hieronder besproken. Voor beroepen en leerlingplaatsen moet specifiek onderzoek worden gedaan om te bepalen of er specifieke programma’s zijn om mensen aan te moedigen om op deze gebieden te studeren.

Beurzen en studieleningen

Er zijn veel beurzen, beurzen en zakken met geld beschikbaar voor mensen die naar school willen. Omdat de onderwijskosten zo snel stijgen, worden deze fondsen gepresenteerd als een manier om de financiële last te verlichten. Er zijn ook mogelijkheden om studieleningen te krijgen. De rente is fiscaal aftrekbaar, maar schulden kunnen over het algemeen duur zijn en zullen zich ophopen als ze niet vervroegd worden afbetaald. Er is onderzoek nodig naar beurzen en beurzen, aangezien veel ervan specifiek zijn voor bepaalde gebieden en specifieke vereisten hebben.

RESP

De RESP is meestal bedoeld om te sparen voor de opvoeding van kinderen, maar kan ook worden gebruikt voor volwasseneneducatie. Overheidssubsidies kunnen worden gebruikt om meer geld toe te voegen dan beschikbaar zou zijn met een RRSP of TFSA. Als het geld niet wordt gebruikt door een van uw kinderen, kan het boetevrij worden overgemaakt naar een ander kind. Het kan ook worden overgedragen aan een RRSP als er geen onderwijs wordt gevolgd, maar de contributieruimte moet beschikbaar zijn. De rekeningen kunnen 36 jaar open blijven, dus het goede nieuws is dat deze overdracht in de loop van de tijd kan plaatsvinden. Het ingebrachte geld wordt niet belast, maar het inkomen wordt wel opgenomen.

TFSA

Het hele idee achter de RESP is om besparingen te bieden om je opleiding te betalen. Dus waarom zou u de TFSA niet voor hetzelfde gebruiken? Het RESP kan als voordeel hebben dat er overheidssubsidies worden aangeboden en dat u in het algemeen meer geld kunt bijdragen. De TFSA heeft het voordeel dat het eenvoudiger is en minder beperkingen kent. Als je niet naar school gaat, zijn er geen sancties om het geld op de rekening te laten staan ​​en zijn er geen tijdsbeperkingen voor hoe lang de rekening open kan blijven. Qua investering kunt u in een RESP hetzelfde rendement behalen als een TFSA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *