Landschapsverlichting – Zonnepaneelverlichting is misschien niet beter dan een laagspanningssysteem van 12 volt

Er zijn tegenwoordig veel soorten landschapsverlichting op de markt. De meest geïnstalleerde is een laagspanningssysteem van 12 volt of zonnelampen. Er zijn ook 120 volt verlichtingssystemen beschikbaar die meestal niet worden gebruikt voor residentiële toepassingen, maar voor grotere commerciële panden en voorzieningen. Het gebruik van buitenlamp op zonne-energie op zonne-energie heeft verschillende voordelen ten opzichte van een 12 volt landschapsverlichtingssysteem en vice versa.

De populariteit van buitenverlichting die zonnepanelen gebruikt om elke individuele lamp van stroom te voorzien, is de afgelopen 15 jaar enorm toegenomen. Helaas is de efficiëntie van deze specifieke zonnepanelen die worden gebruikt voor het verwerken van het beschikbare zonlicht en de ingebouwde batterijen die worden gebruikt om die energie op te slaan, niet verbeterd met de vraag.

Een veel voorkomende beperking van zonnepaneelverlichting is het gebrek aan intensiteit of helderheid van het licht dat het geeft. Ook de duur van bruikbaar licht is vaak van korte duur. Naarmate de zonnepanelen ouder worden, zal het blootgestelde oppervlak hoogstwaarschijnlijk een waas ontwikkelen als gevolg van verwering van de elementen, wat het vermogen van het zonnepaneel om voldoende hoeveelheden daglicht te absorberen en te verwerken zal verstoren. Als gevolg hiervan wordt de tijdsduur dat elke lamp blijft branden steeds korter.

Een bijkomende algemene beperking van verlichting op zonne-energie is dat het ook betekent dat er echt geen handmatige controle is over wanneer de lampen aan of uit gaan. Alle besturing is automatisch dankzij sensoren aan boord die het licht activeren wanneer het omgevingslicht onder een bepaald niveau zakt. Als er ooit een tijd is dat de huiseigenaar wil dat de lichten worden uitgeschakeld, bijvoorbeeld om de aantrekkingskracht van insecten naar de directe omgeving te verminderen, is deze specifieke optie niet echt beschikbaar.

Een belangrijk kenmerk van landschapsverlichting met zonnepanelen, dat voor sommige huiseigenaren al dan niet wenselijk kan zijn, is het feit dat de lichten een verlichtingsarmatuur zijn “instellen en achterlaten”. Als de lampen eenmaal zijn geïnstalleerd, heeft de verlichtingsarmatuur zelden extra aandacht of aandacht nodig. Het gemak van deze specifieke functie is de belangrijkste reden voor de populariteit van dit soort lampen.

12 volt laagspanning landschapsverlichting heeft geen van de bovenstaande kenmerken. Bij het installeren van een laagspanningsverlichtingssysteem is een goede planning en voorbereiding vereist. Van alle planningen zal de dikte of dikte van de draden de belangrijkste overweging zijn en zal worden bepaald door de lengte van de run, het aantal lampen en het wattage van elke lamp. Naarmate de afstand van de verlichting toeneemt, is een zwaardere draaddikte nodig om weinig licht en ongelijkmatige lichtschommelingen te voorkomen en om ervoor te zorgen dat de draden niet oververhit raken en brandgevaar opleveren. Ondermaatse bedrading wordt heet en kan heel goed smelten.

De daadwerkelijke installatie van een laagspanningssysteem kan worden beschouwd als een doe-het-zelfproject en wordt door de meeste huiseigenaren uitgevoerd, maar het kost veel tijd om de hardware correct te installeren. Extra gereedschap, dat sommige huiseigenaren misschien nog niet bezitten, zal moeten worden aangeschaft om een verlichtingsinstallatieproject als dit te kunnen uitvoeren. Ondanks de hoeveelheid planning en fysieke arbeid die nodig is om een laagspanningslandschapsverlichtingsontwerp te installeren, zullen laagspanningssystemen superieur zijn aan zonnepaneelverlichting vanwege de lange levensduur van de hardware en het niveau van controle dat de huiseigenaar over de verlichting zal hebben.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *