Sluit je huis af om warmte vast te houden.

blog

Na de hitte en vochtigheid van de zomer zijn je herfst- en winterkleding uit de kast en klaar voor de komende winter. Maar is je huis er klaar voor?

Er zijn een paar goedkope dingen die je kunt doen om het winterweer buiten en gezellig binnen te houden.

De eerste en misschien wel de belangrijkste is om de oven te controleren op schade en operationele efficiëntie. warmtepomp deurne Wacht niet tot de eerste vrieskou om te ontdekken dat uw systeem hulp nodig heeft.

Zodra u weet dat uw cv-ketel of warmtepomp in topconditie is, is de volgende stap kijken en luisteren naar uw huis. Een waakzaam oog en een goed afgestemd oor kunnen je leiden waar je aandacht nodig hebt. Denk ook aan gebieden die er vorig jaar kouder uitzagen dan normaal. Vraag gezinsleden of ze zich herinneren dat ze het afgelopen winter koud hadden thuis, en zo ja, waar ze zijn.

Hier zijn enkele plaatsen en stappen waar u naar kunt kijken om de situatie op te lossen.

o Verander de schakelaar van de plafondventilator om tegen de klok in te draaien. Hierdoor wordt warme lucht de woonkamer in gezogen.

o Installeer schuimrubberen pakkingen op alle wandcontactdozen, lichtschakelaars en contactdozen. Dit voorkomt dat lucht-/windlekkage concurreert met de oven. Zorg ervoor dat u de elektriciteit naar de zekeringkast uitschakelt voordat u de pakking installeert.

o Kit rond alle buitendeurlijsten en ramen. Kijk terwijl je voor de deur staat of je nieuwe tochtstrippen nodig hebt.

o Wikkel waterleidingen in. Spelen in het water is nooit leuk, maar het is vooral erg bij koud weer.

o Vacuümopeningen, plintverwarmers en radiatoren om stof te verwijderen dat de verwarmingsefficiëntie vermindert.

o Controleer de zolder, aangebouwde garagemuren en kelder op voldoende isolatie.

o Controleer blootgestelde verwarmingskanalen op losse verbindingen en lekken. Als je er een vindt, dicht het probleemgebied dan af met ducttape.

Al deze tips kunnen ook uw stookkosten in de winter verlagen. Stookkosten kunnen met 3-5% stijgen voor elke stijging boven de 70 graden. Hoe meer winterweer u buiten uw huis houdt, hoe efficiënter uw verwarmingssysteem zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *