Veiligheidscontrole op bromfietsen – BOLT is een redder in nood

blog

B.O.L.T all bolt is een afkorting die u moet volgen wanneer u uw motorfiets voor het eerst start voordat u aan uw reis begint.

B. Voor remmen. Steek de sleutel in het contact, haal de schakelbrommer leasen van de standaard, duw de fiets naar voren en naar achteren en test de voor- en achterremmen.

U mag de bromfiets met aangetrokken rem niet volledig in beide richtingen kunnen bewegen.

O. betekent olie. Mogelijk moet u uw oliemeter controleren of, indien nodig, een peilstok gebruiken om te zien hoeveel olie u heeft.

Overweeg om het oliefilter minimaal één keer per maand schoon te maken en indien mogelijk de olie volledig te vervangen. Dit omvat meestal het losdraaien van een borgmoer onder de motorfiets om de olie af te tappen. Zorg dat je iets hebt om het op te vangen.

L. Voor verlichting. Vergeet niet dat het dag is wanneer u vertrekt, dus het kan donker zijn wanneer u terugkeert. Doe de lichten aan en test de voor- en achterkant. Vergeet niet om uw koplampen te testen in zowel de grootlicht- als de dimlichtstand.

T. Geeft een band aan. Controleer het profiel van uw bromfietsbanden De minimale hoeveelheid profiel is ongeveer 1,6 mm doorlopend rond de radius. Het liefst wilt u meer uit uw motor of bromfiets. Test met een profielmeter, of .20 stuks zijn ook beschikbaar. Het loopvlak moet het buitenste gladde oppervlak van het .20 stuk volledig bedekken.

Let ook op ongelijkmatige slijtage van bromfietsbanden. Draagt ​​links meer of draagt ​​rechts meer? Slijten sommige singels ook meer dan de rest? Dit kan een teken zijn dat het wiel licht verbogen is en moet onmiddellijk worden gecorrigeerd door een opgeleide monteur.

Er staan ​​nog een paar andere punten op deze checklist. Dit omvat ook het zorgen voor fietssloten en uitrusting voor alle weersomstandigheden voor het geval het regent. Het spreekt voor zich dat je ervoor zorgt dat je genoeg brandstof hebt voor je reis voordat je vertrekt.

Tot slot is een helm de belangrijkste veiligheidsuitrusting. Zorg ervoor dat je bromfietshelm stevig is, goed past en geen gebruikssporen vertoont. Zorg ervoor dat je ook door het vizier van je motorhelm goed kunt kijken.

Als ik de weg op ga, test ik meestal kort na het begin van de rit mijn remmen weer. Activeer eerst de achterrem en vervolgens de voorrem om te testen of deze goed werkt bij volledige motorbelasting.

Motorfietsen en bromfietsen zijn kwetsbare machines, en ook motorrijders zijn kwetsbaar voor ongevallen en rampen. Door deze eenvoudige veiligheidscontroles te volgen, kunt u de meest voorkomende veiligheidscontroles vermijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *