Veroorzaakt IBS angst? 8 tips voor angstverlichting

Iedereen met het Prikkelbare Darm Syndroom weet dat IBS angst veroorzaakt. Niet weten wanneer darmsymptomen zullen toeslaan, is genoeg om de rustigste persoon stress en angst te laten voelen.

Behalve dat ze onvoorspelbaar zijn, kunnen IBS-symptomen je op een aantal andere manieren angst bezorgen:

– Chronische diarree droogt uit en uw lichaam reageert op uitdroging als een bedreiging voor uw overleving, omdat mensen water nodig hebben. Niet genoeg hebben is een stress die je angstig, depressief en moe maakt. Het is geen psychologisch probleem; het is een signaal van je hersenen en lichaam dat je in gevaar bent.

– Chronische constipatie is een andere vorm van stress die u angstig kan maken vanwege de opeenhoping van gifstoffen in de darmen. Wanneer uw lichaam gifstoffen vasthoudt, kan het ook reageren met hoofdpijn en misselijkheid.

– Mijn ervaring is dat mensen met spijsverteringsstoornissen vaak gevoelig zijn voor chemicaliën en geuren in gewone huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten. Sommige chemicaliën zijn neurotoxinen, wat betekent dat ze de manier verstoren waarop signalen tussen je hersenen en je lichaam worden verzonden. Dit is een andere oorzaak van angst.

– Als u ‘s nachts wakker wordt vanwege pijn of meerdere keren naar de wc moet, krijgt u niet de slaap die u nodig heeft. Slaaptekort is een bron van stress en angst voor mensen met ibs is ruining my life en voor miljoenen anderen.

– Als je gestrest bent door symptomen, kan angst ervoor zorgen dat je geest leeg raakt. Dit kan problemen veroorzaken op het werk, op school of in elk deel van je leven waar je mentale concentratie nodig hebt, wat nog meer angst veroorzaakt. Het is een vicieuze cirkel.

Dus wat kun je eraan doen?

Als je je angstig voelt omdat IBS je dag weer verpest, zijn hier enkele tips voor natuurlijke angstverlichting:

1. Een studie aan de University of Miami School of Nursing toonde aan dat het nemen van een essence-oplossing voor angst een vergelijkbaar effect had als farmaceutische medicijnen, maar zonder bijwerkingen.

Wat is een “essentie-oplossing”? Het is een vloeistof op basis van planten of edelstenen die je zenuwstelsel weer in balans brengt voor een kalmerend effect. Twee goede zijn ETS+ van Perelandra Ltd en Rescue Remedy van Bach Flower Essences.

2. Houd met twee vingers deze acupressuurpunten één tot twee minuten stevig vast:

– Hart 7: zoek de plooi van je pols aan de basis van je handpalm. Stel je voor dat je een lijn recht langs je handpalm trekt van je pink naar die polsplooi. Houd het punt vast waar die lijn de vouw zou ontmoeten. Goed bij angst, nervositeit en onrust.

– Circ 6: Houd aan de binnenkant van uw onderarm het punt vast dat zich twee en een halve vingerbreedte boven de polsplooi bevindt. Dit punt bevindt zich in het midden van de onderarm, niet aan een van beide zijden. Goed bij misselijkheid, angst en hartkloppingen.

3. Gebruik EFT-tikken. EFT, de Emotional Freedom Technique, werkt zowel voor angstverlichting op korte als op lange termijn. Je kunt het ook gebruiken om de lichamelijke symptomen en pijn van IBS te verlichten. Als je niet weet hoe je moet tikken, ga dan naar YouTube en zoek naar Instant Anxiety Relief for Irritable Bowel Syndrome.

4. Eet voedsel met oplosbare vezels of neem supplementen met oplosbare vezels om te helpen bij zowel diarree als constipatie. Het verlichten van deze twee spijsverteringsstress zal helpen om de angst die daarmee gepaard gaat te verlichten.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *