Voordelen van het kiezen van een dedicated server voor uw bedrijf

Wanneer u een enkele server heeft binnen een enkel netwerk van meerdere computers die exclusief is toegewijd aan een enkele klant (meestal een eCommerce-website), wordt dit een dedicated hosting genoemd. De dedicated server is uitgerust om tegemoet te komen aan de eisen van grote bedrijven. Klanten zijn vrij om hardware en software aan te passen aan hun behoeften. Dit soort hosting maakt het gemakkelijk om grote hoeveelheden verkeer te verwerken.

Er zijn veel webhostingserviceproviders die speciale hostingpakketten aanbieden en een 24-uurs klantenservice garanderen. dedicated server hosting is dus perfect voor bedrijven die onbeperkte schijfruimte en breedband, weergaloze websiteprestaties en hoge uptime, gegevensbeveiliging en volledige controle over computerbronnen eisen.

Voordelen van het gebruik van een dedicated server:

Betrouwbaarheid: Een belangrijk voordeel van het kiezen van dedicated hosting is dat u uw middelen niet hoeft te delen met andere gebruikers; u hoeft zich dus geen zorgen te maken dat andere sites alle bandbreedte en schijfruimte in beslag nemen. Servercrashes zijn daarom minder waarschijnlijk en uw bedrijf kan met succes grotere verkeersvolumes verwerken met een verwaarloosbare downtime.
Domeinen: misschien wel het grootste voordeel van het gebruik van dedicated hosting is dat u meerdere domeinen op een enkele server kunt maken. Dit is vooral voordelig en kostenbesparend voor een bedrijf dat mogelijk meerdere afdelingen en verkooppunten heeft.
Flexibiliteit en aanpasbaarheid: wanneer u uw bronnen niet hoeft te delen met andere sites, kunt u genieten van een hoge mate van flexibiliteit. U kunt de server configureren en genieten van betere controle, zelfs als uw bedrijf uitbreidt. Deze uniformiteit helpt enorm bij het vereenvoudigen van administratie en technische ondersteuning. Wanneer een bedrijf kiest voor een dedicated server voor snellere toegang en betere klantenservice, aanpasbaarheid en beveiliging, en niet alle ruimte nodig heeft, kan het altijd een webhost worden en de extra ruimte verhuren aan andere sites.
Volledige administratieve toegang: De dedicated server hosting geeft u volledige controle over operaties, het uitvoeren van scripts, beveiligingsaspecten etc.
Beveiliging: Strenge beveiliging van gegevens wordt gegarandeerd met een speciale server. Dit komt omdat geen enkele andere site toegang krijgt tot deze server behalve uw bedrijf en de webhost. Dedicated hosting is beslist veel minder kwetsbaar voor cyberaanvallen, omdat ze geen IP-adres en hardware delen.
Prestaties: met een betere betrouwbaarheid zijn de prestatieniveaus hoog. U kunt een hoge uptime verwachten van uw hostingprovider; in geval van technische problemen bieden de meeste van deze webhosts onmiddellijke technische assistentie, zodat uw site in een mum van tijd weer up-and-running is.
Toegankelijkheid: aangezien bronnen niet worden gedeeld door meerdere gebruikers in dedicated hosting, heeft men gemakkelijk toegang tot gegevens zonder in de rij te hoeven wachten zoals in een gedeelde omgeving.
Dit zijn slechts enkele van de voordelen die een dedicated serverhosting biedt, waardoor het een meer geprefereerde oplossing is in vergelijking met shared hosting-services. Met dit soort hosting kunt u uw eigen beveiligings- en beschermingsplannen ontwerpen die voldoen aan de beveiligingsvereisten van applicaties die op uw server draaien. Uiteindelijk hangt de server die u kiest volledig af van uw budget, websitebehoeften, de mate van administratieve controle die u wilt en het soort verkeer dat u verwacht te verwerken.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *